Excavaţii arheologice în Daghestan

Excavaţii arheologice în Daghestan

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

În ultimul secol, din cinci coline natural situate în la aproximativ 25 km nord-vest de Derbent şi la 12 km de satul Velikent, de pe coasta Mării Caspice, în Daghestan, au fost scoase la lumina zilei vestigii arheologice.

Săpăturile sistematice au fost conduse pe aceste situri arheologice din 1953, ceea ce a permis descoperirea unei case care pare să fi aparţinut culturii Kura-Arax (2500-2100 î.e.n.), o locuinţă de la sfârşitul Neoliticului (3300-2950 î.e.n.) şi o groapă comună din vârsta Bronzului conţinând încă câteva piese de mobilier funerar.

Excavaţii arheologice în Daghestan

Analizele arheologice au mai arătat că caii se găseau în număr crescătător în mileniul III î.e.n., în timp ce vânatul era în descreştere.

În toamna anului 1987, o echipă de la Departamentul de arhitectură modernă, Institutul de Arheologie şi Etnografie din Armenia, a excavat o movilă mare din vârsta Bronzului mijlociu, situată pe un teren unde se efectuau înmormântări din zona Nairiisk.

Aici au fost găsite rămăşiţele unei persoane incinerate, înconjurate de pietre. Dar şi un inventar funerar abundent, format din multe oase de animale sacrificate, arme, insigne de autoritate ornamentate, ustensile şi obiecte artistice realizate din metale preţioase.

Istoria relaţiilor dintre Estul Anatoliei şi Transcaucazia din mileniul IV î.e.n. este încă foarte slab înţeleasă, mai ales în fazele sale anterioare. Ultimele cercetări arată că între cultura Kuro-Araks şi alte regiuni, cum ar fi Upper din valea Eufratului, nord-estul Anatoliei şi Transcaucazia au fost implicate în interacţiuni reciproce de la mijlocul mileniului al IV-lea î.e.n.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *