Grupul Statul Islamic a început eliberarea “cărții de identitate”

Grupul Statul Islamic a început eliberarea “cărții de identitate”

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Grupul Statul Islamic a început eliberareaGrupul Statul Islamic a început eliberarea “cărții de identitate” și a documentelor administrative care poartă numele lui pentru locuitorii provinciei Raqa, fieful său din nordul Siriei, a raportat recent un ONG de activiști sirieni.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), Statul Islamic a început să emită “cărți de identitate pentru persoanele care nu dispun și adolescenților cu vârsta de peste 13 ani, din provincie.”
OSDH, un ONG care are o rețea largă de surse în Siria, a publicat o imagine care arată o carte de identitate imprimată cu sigla Statului Islamic și drapelul său alb și negru.

ONG-ul a precizat că fotografia a fost furnizată de surse locale. Cartea de identitate poartă o fotografie a titularului, numele său, data și locul nașterii, numele părinților săi și inscripția: “Provincia (Wilayat) Raqa”.
Un activist anti-Stat Islamic a declarat pentru AFP prin internet că Statul Islamic a cerut oamenilor care nu au acte de identitate să se înregistreze pentru a putea obține aceste documente.

Luptătorii grupului şi-au primit deja cartea lor de identitate, dar femeile nu vor avea acest document, deoarece imprimarea pozelor lor este interzisă, susţine activistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *