Istorie

Himmler a avut o căsnicie dificilă

0 42
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Reichsführer-ul SS Heinrich Luitpold Himmler, stăpânul absolut la SS-ului, avea o viaţă conjugală dificilă.

 

Marga Siegroth în 1918. Sursă Wikipedia.

Marga Siegroth în 1918. Sursă Wikipedia.

Conform jurnalului său, în 1920 sau 1921 s-a întâlnit cu fiica proprietarului unei școli agricole, unde era un stagiar. Având însă o fire timidă, nu şi-a dezvăluit sentimentele.
După aceea, relațiile cu femeile păreau ca şi inexistente. În anul 1926, a cunoscut o asistentă medicală divorțată, Siegroth Margareta, născută la Boden, care era cu șapte ani mai în vârstă și protestantă. “Marga”, o blondă înaltă cu ochi albaștri, reprezenta pentru el idealul femeii ariene.
S-au căsătorit la 3 iulie 1928. Din această uniune s-a născut o fiică, Gudrun, la 8 august 1929. În 1928, cuplul a investit zestrea lui “Marga” într-o fermă pentru creșterea puilor situată în Waldtrudering, la periferia orașului Munchen. Himmler îşi iubea fiica, pe care o poreclise Puppi, dar nu manifesta aceeași afecțiune pentru fiul adoptiv al lui Marga.
În primii ani ai săi în politică, se pare Heinrich Himmler încerca să-și îndeplinească rolul de tată și soț cât mai bine posibil: paginile din jurnalul lui demonstrează că are convorbiri telefonice aproape zilnic cu soția și fiica sa. După falimentul cu ferma sa în 1929, Himmler se dedică mai mult partidului şi-şi asumă mai multă responsabilitate pentru ca, treptat, să-şi abandoneze soția.
În cele din urmă s-au despărţit în 1940, fără însă să divorțeze. Reichsführerul menținea o relație din 1939 cu una dintre secretarele sale, Hedwig Potthast, cu care a avut doi copii nelegitimi: un fiu, Helge, născut la 15 februarie 1942 și o fiică, Nanette Dorothea care s-a născut la 20 iulie 1944, chiar în ziua atentatului împotriva lui Hitler. În același an, cuplul s-a separat.
Până în 1945, Himmler a continuat să întreţină cu soția lui legală, Marga, o corespondență afectuoasă, dar nu a scris niciodată despre crimele sale, în special despre exterminarea evreilor!

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!