Himmler a avut o căsnicie dificilă

Himmler a avut o căsnicie dificilă

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Reichsführer-ul SS Heinrich Luitpold Himmler, stăpânul absolut la SS-ului, avea o viaţă conjugală dificilă.

Marga Siegroth în 1918. Sursă Wikipedia.

Marga Siegroth în 1918. Sursă Wikipedia.

Conform jurnalului său, în 1920 sau 1921 s-a întâlnit cu fiica proprietarului unei școli agricole, unde era un stagiar. Având însă o fire timidă, nu şi-a dezvăluit sentimentele. După aceea, relațiile cu femeile păreau ca şi inexistente. În anul 1926, a cunoscut o asistentă medicală divorțată, Siegroth Margareta, născută la Boden, care era cu șapte ani mai în vârstă și protestantă. “Marga”, o blondă înaltă cu ochi albaștri, reprezenta pentru el idealul femeii ariene.
S-au căsătorit la 3 iulie 1928. Din această uniune s-a născut o fiică, Gudrun, la 8 august 1929. În 1928, cuplul a investit zestrea lui “Marga” într-o fermă pentru creșterea puilor situată în Waldtrudering, la periferia orașului Munchen. Himmler îşi iubea fiica, pe care o poreclise Puppi, dar nu manifesta aceeași afecțiune pentru fiul adoptiv al lui Marga.

Kz Mauthausen, Besuch Heinrich Himmler, Franz Ziereis
Vizita lui Heinrich Himmler în aprilie 1941, vorbind cu Franz Ziereis, comandantul lagărului de la Mauthausen. Allgemeiner Deutscher Nachrichtendienst – Zentralbild (Bild 183), German Federal Archives, sursă Wikipedia.
Bundesarchiv_Bild_192-306,_KZ-Mauthausen,_Himmlervisite
Vizita lui Heinrich Himmler în aprilie 1941. Sammlung KZ Mauthausen (Bild 192), German Federal Archives, sursă Wikipedia.

În primii ani ai săi în politică, se pare Heinrich Himmler încerca să-și îndeplinească rolul de tată și soț cât mai bine posibil: paginile din jurnalul lui demonstrează că are convorbiri telefonice aproape zilnic cu soția și fiica sa. După falimentul cu ferma sa în 1929, Himmler se dedică mai mult partidului şi-şi asumă mai multă responsabilitate pentru ca, treptat, să-şi abandoneze soția.
În cele din urmă s-au despărţit în 1940, fără însă să divorțeze. Reichsführerul menținea o relație din 1939 cu una dintre secretarele sale, Hedwig Potthast, cu care a avut doi copii nelegitimi: un fiu, Helge, născut la 15 februarie 1942 și o fiică, Nanette Dorothea care s-a născut la 20 iulie 1944, chiar în ziua atentatului împotriva lui Hitler. În același an, cuplul s-a separat.
Până în 1945, Himmler a continuat să întreţină cu soția lui legală, Marga, o corespondență afectuoasă, dar nu a scris niciodată despre crimele sale, în special despre exterminarea evreilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *