ISIS a început demolarea oraşului antic Palmyra

ISIS a început demolarea oraşului antic Palmyra

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Nu este încă destul de clar dacă ISIS şi-a planificat de a arunca în aer anticul oraș Palmyra și ruinele sale, sau dacă explozivii şi minele pe care le-au plantat au pur și simplu rolul de a descuraja şi împiedica avansarea trupelor guvernamentale siriene.
“Le-au plantat ieri. De asemenea, au plantat în jurul teatrului roman, nu știu încă motivul real, ” a declarat șeful Observatorului, Rami Abdulrahman, pentru Reuters.

palmyra_view_from_citadel
“Orașul este un ostatic în mâinile lor, situația este periculoasă”, a declarat șeful antichităţilor din Siria, Maamoun Abdulkarim.
Potrivit BBC, Observatorul raportează că soldații sirieni au început să bombardeze din afara orașului și au lansat atacuri aeriene împotriva unui cartier rezidential, omorând cel puțin unsprezece persoane.
Sute de statui au fost mutate din calea jihadiştilor în locaţii mai sigure. Militanţii din secta Sufi, o şcoală mistică a Islamului, au stat cu sufletul la gură ca teroriştii să nu provoace distrugeri ireversibile, după ce au aruncat în aer morminte vechi de 2.000 de ani din patrimoniul UNESCO pe care le-au considerat a fi un sacrilegiu.
Un site, Wilaya Homs arată fotografii în care mai mulţi terorişti pun explozive la două mausolee antice romane. Dar să nu uităm că ei au distrus ţi statuia leului zeu… cu care au început de fapt demolarea.
În mod clar, ISIS se pregăteşte să distrugă minunea lumii antice din Orient, Palmyra!

Amfiteatrul din Palmyra
Amfiteatrul din Palmyra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *