Libertatea de informare ameninţată de o nouă tehnologie Apple

Libertatea de informare ameninţată de o nouă tehnologie Apple

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Apple a brevetat de curând o tehonologie care va permite guvernului şi poliţiei de a bloca transmisiile de informaţii, inclusiv cele video şi fotografiile, în timpul adunărilor publice sau în locuri considerate “sensibile”, în scopul de “a se proteja împotriva externalităţii”.

Cu alte cuvinte, puterea va putea controla în curând ceea ce se poate şi ce nu distribui şi nu va mai putea să se documenteze de la telefoane sau de la transmisiile tv.

Dar compania americană spune că cei care vor fi afectaţi vor fi în principal cinematografele, teatrele, sălile de concerte şi alte locuri similare. Apple Inc. afirmă de asemenea că “poliţia secretă sau operţiunile guvernamentale, uneori, necesită asemenea acţiuni de Blackout total”.

Libertatea de informare ameninţată de o nouă tehnologie AppleSau că “transmisia prin wireless a informaţiilor sensibile la o sursă de la distanţă este o sursă de ameninţare pentru securitate. Această informaţie sensibilă ar putea fi orice, cum ar fi informaţiile clasificate ale guvernului sau orice întrebări şi răspunsuri la un examen administrat într-un cadru academic”.

Declaraţia i-a făcut pe unii să se gândească cu uşurinţă că poliţia sau guvernul ar putea folosi această funcţie brevetată, în cursul manifestaţiilor sau adunărilor, pentru a bloca transmiterea de imagini video şi fotografii ale evenimentelor, inclusiv informaţii cu privire la brutalităţi exercitate de către factorii de ordine care, uneori, în cadrul unor evenimente intens mediatizate, inundă ecranele televizoarelor.

Această aplicaţie ar fi activată via GPS, WiFi sau staţii mobile şi s-ar desfăşura într-o “zonă sensibilă” în scopul de a împiedica camerele de a lua fotografii de la faţa locului sau de a se face înregistrări video.

Este un nou pas spre Noua Ordine Mondială şi a controlului total, cu repercursiuni majore asupra drepturilor noastre fundamentale la informare şi la expresie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *