Lumea se pregăteşte pentru războiul total

Lumea se pregăteşte pentru războiul total

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Lumea se pregăteşte pentru războiul total (2)Ucraina este într-o situaţie teribilă şi asta numai datorită ambiţiilor imperialiste ale Rusiei, care nu vede cu ochi buni posibila includere a ţării fost sovietice în NATO şi UE.

Se pot precipita şi mai grav lucrurile? Premizele nu sunt deloc optimiste, din păcate. Vadym Prystaiko ministru adjunct al Afacerilor Externe a declarat într-un interviu postului de tv american CBS: “Nu vrem să înspăimântăm pe nimeni, dar ne pregătim pentru războiul total. Aşteptăm ca lumea să ne susţină puţin”.

Dar el recunoaşte că “toată lumea se teme să se bată împotriva unui stat nuclear”. Ucrainenii se aşteaptă ca americanii, canadienii sau occidentalii să le furnizeze arme letale cu care să facă faţă inamicului rus, despre care Prystaiko spune: “Vedem că nu se opresc”.

Angela Merkel şi Francois Hollande au eşuat în încercarea lor disperată de a calma situaţia şi de a nu se agrava şi mai tare. Vladimir Putin a dat vina pe rebelii pro ruşi, controlaţi tot de el şi pe care îi ţine ca pe o masă de manevră pentru a-şi face jocurile periculoase pentru Europa.

Pacea pare tot mai tare o utopie şi ne îndepărtăm zi de zi de ea, este clar. Prystaiko conchide: “Nu trebuie să fii un geniu pentru a înţelege ce vor ei să facă. Pun mâna din ce în ce mai mult pe punctele strategice”.

Ambasadorul Rusiei în Franţa, Aleksandr Orlov a declarat la rândul său într-un interviu acordat postului France 24 că: “Riscul unui război total este real”.

S-a revenit la situaţia Războiului Rece din 1984! Războiul total, atât de vehiculat în ultima perioadă înseamnă mai clar războiul nuclear, un război din care nimeni nu ar avea de câştigat şi care va duce implicit la distrugerea civilizaţiei umane actuale. Ar fi o nemaipomenită nebunie care bântuie minţile bolnave ale unor dictatori sau militari frustraţi.

Lumea se pregăteşte pentru războiul total (1)O înfruntare armată clasică între Rusia şi SUA-UE ar fi net în favoare celui de-al doile grup militar iar ruşii sunt conştienţi de asta. Este şi motivul pentru care flutură spectrul războiului total tocmai pentru a-şi atinge obiectivele strategice, considerând că nimeni nu va risca o escaladare dramatică a conflictului care se desfăşoară acum în Ucraina de dragul distrugerii totale a Terrei. Ceea ce SUA nu va accepta niciodată!

De fapt, SUA pregăteşte psihologic Europa pentru război împotriva Rusiei! Generalul Frederick Ben Hodges a anunţat că Pentagonul este gata de a trimite arme şi echipamente militare (tancuri, tunuri, echipamente logistice etc.) în Europa, în special în ţările din prima linie din Est, ca Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi ţara noastră.

SUA şi-a modificat brusc strategia, asemeni NATO datorită noilor provocări mondiale: terorismul internaţional şi Rusia, susţin analiştii şi experţii militari. Ei consideră că volumul armelor şi echipamentelor militare occidentale acumulate în ţările din Europa de Est este mult mai puţin ridicat decât  în epoca Războiului Rece (care s-a terminat în 1989).

Măsurile au însă scop defensiv, pentru a creşte capacitatea de răspundere a forţelor militare a Alianţei la un posibil atac exercitat de către Rusia asupra Europei!

Preşedintele Ucrainei Piotr Poroşenko a declarat în cadrul unui interviu pentru ziarul german Bild: “Nu mi-e teamă de un război cu trupele ruseşti şi suntem pregătiţi pentru scenariul unui război total. Starea actuală a trupelor noastre este mai bună decât în urmă cu cinci luni şi dispunem de susţinerea întregii lumi. Soldaţii noştri arată că sunt capabili să-şi apre ţara. Nu dorim decât pacea, dar din nefericire, suntem obligaţi să examinăm scenarii dintre cele mai pesimiste. Nu vrem războiul, vrem pacea şi luptăm pentru valorile europene. dar Rusia nu-şi respectă angajamentele”.

Marian Deaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *