S-a ajuns la 4 milioane de refugiaţi sirieni!

S-a ajuns la 4 milioane de refugiaţi sirieni!

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Numărul de refugiați sirieni depășește acum 4 milioane, cu un milion de refugiați peste ultima lună, a anunţat, joi, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).
Numărul de refugiați din conflictul extrem de sângeros care a început în 2011 în Siria a crescut cu un milion în ultimele zece luni, susţine UNHCR într-o declarație.

“Aceasta este cea mai mare populație de refugiați pentru un singur conflict într-o generație”, a declarat Înaltul Comisar Antonio Guterres. “Este o populaţie care are nevoie de sprijinul lumii dar care trăieşte în condiții extrem de precare și scufundă din ce în ce mai adânc în sărăcie”, a subliniat el.

Cea mai mare parte a refugiaților se găseşte în țările vecine Siriei și a ajuns la un total de 4.013.000 de oameni, dacă ar fi să dăm crezare ultimelor cifre furnizate de Turcia, care gazduieşte aproape jumătate (1,8 milioane). UNHCR preconizează că vor fi 4.270.000 de refugiați până la sfârșitul anului la care se vor adăuga 7.600.000 de deplasaţi în interiorul Siriei.

refugies-syriens_0

Turcia, care a devenit principala ţară care primeşte persoanele sosite din Siria din cauza conflictului armat, a construit în sudul ţării, la Kilis, o nouă tabără gigantică prevăzută să primească până la 55.000 de refugiaţi sirieni, scrie cotidianul Milliyet. Dar ea mai deţine 25 de tabere pentru refugiaţi.

În ianuarie, a deschis deja o tabără gigantică de 35,000 de locuri la Suruc, în sud, pentru a găzdui o paret din refugiaţii care au părăsit oraşul sirian kurd Kobane asediat în acel moment de jihadiştii Statului Islamic.
Situaţia refugiaţilor se agravează pe zi ce trece. Nu au nicio perspectivă pentru viitor şi trăiesc în condiţii greu de imaginat, fie că trăiesc acum în Turcia, Liban, Iordania, Irak sau Egipt.

 

Nouvelle-offensive-contre-la-contestation-en-Syrie

3013587327

syrie-500x247

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *