S-a descoperit o piramidă misterioasă extrem de veche în Kazahstan

S-a descoperit o piramidă misterioasă extrem de veche în Kazahstan

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Arheologii de la Institutul Saryakinsky de Arheologie din Karaganda au descoperit recent o piramidă necunoscută, aflată în ruine, situată într-o regiune pustie din Kazahstan, la aproximativ 6.000 de kilometri de Cairo, dar care este foarte asemănătoare cu cele din Egipt. Ea a fost construită cu 1.000 de ani înainte de piramidele de la Gizeh, către anul 3.500 î.e.n.! Structura acestei piramide asiatice seamănă foarte tare cu piramida din Djeser, Saqqarah, din Egipt!

artefact karaganda
artefact

Arheologul Victor Novozhenov a declarat într-un interviu: „Piramida a fost construită în Saryarka acum mai mult de 3.000 de ani de către un faraon local, un puternic şef de trib.Tribul s-a aşezat în timpul epocii bronzului târziu. Vom deschide în curând camera funerară, şi toate descoperirile vor fi transmise muzeului de arheologie de la universitatea din Calgary”.

captura youtube
captura youtube, piramidă misterioasă extrem de veche în Kazahstan

Lângă piramida descoperită, sau mausoleu pentru şeful de trib, oamenii de ştiinţă au mai găsit o mare piramidă veche şi artefacte (vase, un cuţit şi obiecte din bronz), ceea ce i-a făcut pe aceşti experţi să declare că există, de fapt, un întreg complex cu aproximativ 27 de construcţii realizate de-a lungul timpului.

ruines_pyramide
Ruinele unei piramide

Novozhenov a mai precizat pentru Live Science : „Ea este făcută din piatră, pământ şi fortificată cu dale pe faţa exterioară”. Noua descoperire arheologică vine să demonstreze faptul că această regiune a fost locuită de mii de ani de populaţii foarte avansate, care cunoşteau, între altele, să construiască piramide.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *