Geopolitica

Săptămână neagră în Nigeria: Boko Haram face 200 de victime

0 16
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

boko-haramSecta islamică Boko Haram a ucis aproape 200 de persoane din Nigeria în 48 de ore, cea mai neagră săptămână de la preluarea funcţiei a noului președinte nigerian Muhammadu Buhari, care a făcut din lupta sa împotriva grupării Boko Haram o prioritate.

Valul de atacuri executate de terorişti a început miercuri seara, lovind mai multe sate din statul Borno (în nord-est ţării), epicentrul insurgenței islamiste.

Islamiștii au atacat mai întâi satul Kukawa, situat lângă lacul Ciad, miercuri seara. Curând, au executat cel puțin 97 de persoane, musulmani credincioși și fiii lor, care se rugau la moschee. Și, de asemenea, femei, asasinate în casele lor.

Două ore mai târziu, la o distanță de aproximativ cincizeci de kilometri, în apropierea orașului Monguno, alţi 48 de credincioși care erau adunaţi pentru rugăciunea de seară au fost împușcați, iar două sate au fost complet distruse.

În noaptea de joi spre vineri, un alt sat a fost atacat, Miringa. Islamiștii înarmaţi au selectat 11 bărbați acuzați de refuzul de a fi recrutat cu forța de Boko Haram, pe care i-au executat, potrivit mai multor localnici. A doua zi, islamiștii înarmaţi au început să tragă în oamenii din satul Mussa, în partea de sud a statului Borno, omorând cel puțin 31 de persoane.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!