Sindromul Macloed

Sindromul Macloed

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Vă rugăm să mă ajutaţi să aflu informaţii cu privire la Sindromul “Macloed”? Am căutat într-o carte, dar nu se poate găsi nici o menţiune cu privire la această boală. Aş fi recunoscătoare dacă aţi putea să oferiţi vreun comentariu pe această afecţiune. Mulţumesc.

Silvia, Craiova

Macloed Sindromul (Sindromul de asemenea, cunoscute sub numele de Swyer-James) se referă la condiţia de “emfizem unilateral”, care este de multe ori considerat  la razele X ca o constatare incidentă şi nu întotdeauna este simptomatic la momentul diagnosticului.

Sindromul Macloed
Sindromul Swyer-James a plămânului stâng

Emfizemul este o boală patologică a celor mai mici căi respiratorii sau alveole, care apar atunci când  se pierde elasticitatea lor naturală, se dilată excesiv şi devin din ce în ce mai puţin capabil de a asigura schimbul eficient de gaz între plămâni şi de circulaţie. La Sindromul Macloed cu toate acestea, căile respiratorii sunt obişnuite în număr şi structură, dar alveole  sunt reduse la număr, prin urmare, nu îndeplinesc o descriere exactă de emfizem.

Afecţiunea se crede a fi legată de o boală care apare în jurul sau, înainte de vârsta de opt ani, în cazul în care alveolele  pulmonar sunt în curs de dezvoltare şi  de creştere în număr. Persoanele care sunt afectate în acest fel, sunt predispuse la infecţii repetate la plămân.

Cu stimă, Dr. Bogdan Dimitrie Niculae, M.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *