Tartă cu cireșe negre întregi din Ţara Bascilor

Tartă cu cireșe negre întregi din Ţara Bascilor

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

(Pentru 6 prăjituri mici)
Pentru aluat: 100 gr. unt moale, 80 gr. zahăr, puţină sare, 2 gălbenuşuri de ou, 150 gr. făină, 15 gr. de pulbere de migdale.

Pentru cireșele negre întregi confiate: 500 gr. cireșe coapte și negre, 2 linguriţe de miere, 4 linguriţe de zahăr brun, 6 linguriţe de cafea cu alune zdrobite.
Mode de pregătire:
Folosind un blender se amestecă untul moale şi zahărul. Adaugă puţină sare, praf de migdale și gălbenușurile de ou. Se amestecă bine și se adaugă făina.
Lucraţi rapid aluatul, fără a-l frământa prea mult. Puneţi-l apoi într-un bol, care va sta la frigider o oră.
Se spală, se usucă și se scot sâmburii cireșelor, după care se pun într-o oală cu fund gros, cu miere şi zahăr brun. Se lasă aşa timp de 30 până la 35 de minute.

tort de cirese
După ce cireșele sunt transparente, le scurgeţi însă păstraţi sucul. Se amestecă 1/4 din cireșe adăugând puţin suc. Se amestecă cu cireșele întregi. Păstrați sucul rămas pentru o altă utilizare sau desert.
Încălziţi cuptorul la 180 ° C şi pregătiți 6 forme de tartă. Întindeţi aluatul (nu prea fin!). Tăiați 6 discuri un pic mai mari decât formele de tarte şi aproximativ 6 discuri mici. Umpleţi matrițele cu aluatul egalizând însă bine marginile. Puneţi cireșe peste aluat. Presăraţi apoi cu alune zdrobite.

Acoperiţi garnitura cu cel mai mic disc. Sigilaţi strâns marginile apăsând cu degetele pentru a lipi bine cele două discuri. Glazuraţi suprafaţa folosind un ou întreg bătut cu o pană sau cu o pensulă mică de patiserie. Cu ajutorul unei furculițe faceţi striaţii.
Se va ţine la copt 16-20 minute urmărind însă să nu se ardă, după care se scoate tortul din cuptor şi se lasă să se răcească.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *