Geopolitica

Trupele irakiene au eliberat 90% din Ramadi

0 42
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Armata irakiană susține că a preluat o mare parte din Ramadi, un bastion al Daesh aflat în vestul țării. Peste 90% din oraș a fost eliberat, declară un ofițer de poliție, însă lucrurile merg lent din cauza capcanelor şi civililor. Este o lovitură teribilă pentru jihadişti.

 

sursa foto Wikipedia

sursa foto Wikipedia

 

 
A doua zi după intrarea în centrul Ramadi, oraş—cheie pentru teroriştii din Irak, forța de combatere a terorismului din această ţară a avansat serios spre complexul administrativ al capitalei vastei provincii sunnite Al Anbar.
Trebuie însă precizat că forţele irakiene au beneficiat de un sprijin substanţial prin raidurile coaliției internaționale conduse de Statele Unite. Soldații irakieni circulă cu prudență în orașul pustiu, intră cu atenţie în case în căutarea jihadiștilor ascunşi.
Trupele de securitate irakiene continuă să “curețe” zonele rezidențiale din Ramadi în care o cantitate mare de explozibili și muniție au fost abandonate de combatanți fanatici Daesh.
Săptămâna trecută, oficialii militari au considerat că nu se găseau mai mult de 300 de terorişti în orașul situat la aproximativ o sută de kilometri vest de Bagdad.
“Căderea Ramadi este inevitabilă, dar bătălia va fi grea”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al coaliției, colonelul Steve Warren.
Ramadi a fost cucerit în mai 2015 de către Daesh, ceea ce a reprezentat o înfrângere dureroasă pentru coaliţie.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!