Carnea roşie pe grătar poate duce la cancer

Carnea roşie pe grătar poate duce la cancer

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Adenomul de prostată este o tumoare benignă. Este o entitate patologică care corespunde prezenței nodulilor fibro-epiteliali în stromă. Aceasta afectează 80% dintre bărbaţii de peste 50 de ani și corespunde îmbătrânirii ţesutului prostatic.
Această condiție este cunoscută sub numele de hipertropie benignă de prostată (sau hiperplasie benignă de prostată) și poate fi tratată cu medicamente sau cu intervenții chirurgicale (îndepărtarea unei părţi din prostată.

carne
Iată că oamenii de ştiinţă americani de la Şcoala de Medicină Keck, din cadrul Universităţii California de Sud, după ce au analizat antecedentele medicale de la un eşantion de două mii de bărbaţi, au ajuns la concluzia că friptura prăjită şi scoicile, consumate extrem de des sunt nocive şi chiar foarte periculoase pentru sănătatea bărbaului.
Cancerul de prostată este cel mai frecvent la bărbaţii trecuţi de 55 de ani, după cancerul de colon, aşa reiese din statistici.
Un cercetător american, Marian Stern a declarat:” Am descoperit că bărbaţii care au mâncat mai mult de o săptămână o porţie de carne roşie, fiartă rapid la foc mare, i-a crescut cu 30% riscul de cancer la prostată. Consumul săptămânal este de două porţii şi jumătate, ceea ce ar creşte riscul cu 40%.”
Pasiunea excesivă pentru consumul carnei la grătar aduce efecte negative asupra sănătăţii bărbatului. Specialiştii americani susţin că de fapt, marea ameninţare este carnea roşie! Aceasta, expusă la temperaturi mari, dezvoltă apariţia cancerului.
Cancerul se dezvoltă din ţesutul de prostată atunci când celulele evoluează și se înmulțesc incontrolabil. Acestea pot răspândi apoi (metastază) migrând din prostată în alte părţi ale corpului (mai ales oasele și ganglionii limfatici).
Cancerul de prostată apare independent de hipertrofia benignă a prostatei (sau adenom prostatic). Acesta este, în marea majoritate a cazurilor adenocarcinom.
Aceasta poate provoca dureri, dificultăţi la urinare, disfuncţie erectilă şi alte simptome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *