Geopolitica

Creşterea preţurilor la produsele alimentare va duce spre o foamete la nivel mondial?

0 56
5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Creşterea preţurilor la produsele alimentare, care s-ar putea ridica la 90% în următorii 20 de ani, are un impact direct asupra foametei în lume în timp ce 925 de milioane de persoane suferă deja de foame.

“Sistemul alimentar este într-o situaţie de eşec la nivel mondial”, a declarat recent directorul executiv al Oxfam, Barbara Stocking.

Potrivit unui raport al acestei organizaţii, foametea este în creştere la nivel mondial din cauza inflaţiei preţurilor produselor alimentare şi oscilării preţurilor la petrol alimentate de către speculatori, lupta pentru terenuri şi apă, dar şi schimbărilor climatice.

Creşterea preţurilor la produsele alimentare va duce spre o foamete la nivel mondial 2

Conform estimărilor experţilor, preţurilor la produsele alimentare sunt de aşteptat să crească cu 70 până la 90% în termeni reali până în 2030, şi acest lucru fără ca măcar să se ia în considerare efectele posibile ale schimbărilor climatice, care ar putea dubla din nou preţul!

Preţul la porumb, de asemenea, aproape că s-a dublat în ultimele 12 luni, producţia mondială se află în imposibilitatea de a ţine pasul cu ritmul cererii, în special, datorită creşterii industriei etanolului în Statele Unite ale Americii.

Confruntată cu această situaţie, Oxfam face apel de a se limita speculaţiile pe pieţele agricole şi se opune ferm utilizării de produse alimentare ca materie primă pentru producerea de biocombustibil.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!