Dizabilitatul înţelept bate recordul

Dizabilitatul înţelept bate recordul

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

La Muzeul de Istorie a Ştiinţei de la Oxford, Anglia, Daniel Tammet, “un dizabilitat înţelept” de 25 de ani, rezident în Herne Bay, Kent, a bătut recordul european la recitarea numărului pi, ajungând la 22514 zecimale. Numărul iraţional pi, reprezentat de litera greacă pi indică raportul dintre circumferinţa cercului şi diametrul său. Era cunoscut de vechii egipteni. Simbolul matematic pi a fost desemnat de matematicianul elveţian Leonhard Euller (1707-1783) în 1737. Pi=3,141592…

Dizabilitatul înţelept bate recordul
3.14 (Pi)

Daniel Tammet este un veritabil “Rain Man” (personajul jucat de Dustin Hoffman în celebra peliculă hollywoodiană) ce a avut nevoie de 5 ore pentru a spune cele peste 20.000 de zecimale. I-au fost necesare doar câteva săptămâni de antrenament pentru a învăţa pe de rost numărul, inclusiv de la coadă la cap. În ciuda faptului că pentru cei mai mulţi dintre noi încercarea părea de netrecut, Daniel a mărturisit că nu a avut nicio problemă pentru memorarea numărului. “Cucerirea” recordului a fost rezultatul unui pariu iar fondurile strânse au fost donate Societăţii Naţionale de epilepsie.

Tânărul şi-a dezvoltat extraordinara capacitate de a vizualiza şiruri lungi de numere după ce în copilărie a suferit crize acute de epilepsie. În afară de a fi posesorul unei capacităţi de memorare incredibile, Daniel Tammet este şi poliglot şi a înfinţat o firmă care se dedică studierii tehnicienilor de învăţare a limbilor străine şi a matematicii.

Recordul mondial îi aparţine japonezului Hiroynki Goto, din Tokyo, care a reuşit să îşi amintească 42.195 zecimale în februarie 1995.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.