Eroinele kurde care se opun Califatului

Eroinele kurde care se opun Califatului

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Eroinele kurde care se opun Califatului (2)Statul Islamic s-a întâlnit în timpul confruntărilor pe care le are în Irak cu o forţă neaşteptată, viguroasă şi tenace: femeile luptătoare kurde, un corp de armată unic din armata kurdă de eliberare.

Dârzenia lor uimeşte enorm lumea. Sunt brave, neobosite şi aprige în lupta inegală pe care o duc contra jihadiştilor. Aceste femeie deosebite opun o rezistenţă nemaivăzută Statului Islamic.

Ideea creării acestui corp de armată feminin a apărut încă din anul 1990, în sânul PKK (Partidul muncitorilor din Kurdistan) în munţii din Estul Anatoliei, în Turcia, când pericolul fundamentaliştilor nu era atât de pronunţat ca în prezent. Cele 2000 de femei care au luat arma în mână luptau atunci pentru mişcarea de independenţă kurdă. Sunt la fel de curajoase ca bărbaţii!

Eroinele kurde care se opun Califatului (1)Aceste femei neînfricate, kurde sunnite în majoritate, se bat acum la froniera siro-irakiană împotriva jihadiştilor din Statul Islamic şi s-au remaract foarte repede prin curajul lor ieşit din comun.

Multe dintre ele se tem că teroriştii, fără scrupule şi brutali, vor să readucă femeia la condiţia umilitoare pe care o avea în timpul Evului Mediu, de sclavă. Iar cazurile care să demonstreze asta sunt cu duiumul. Luptătoarele kurde sunt însă la fel de dure ca bărbaţii şi jură să se răzbune pe jihadişti.

Eroinele kurde care se opun CalifatuluiEroinele kurde care se opun CalifatuluiDe exemplu, o luptătoare kurdă a efectuat o acţiune sinucigaşă împotriva unei poziţii jihadiste a Statului Islamic lângă oraşul sirian mult încercat Kobane.

Luptătoarele kurde sunt mai toate tinere şi reprezintă 35% din forţa kurdă. Au multă determinare, înfruntă moartea cu un eroism nemaivăzut, demn de admirat. Nu se tem! Se spune că dacă un jihadist este ucis de o femeie, nu poate să ajungă la porţile paradisului.

Dacă kurzii vor câştiga lupta în Siria ei vor deveni forţa cea mai activă din Orientul Mijlociu şi vor exista premizele formării unui stat nou, Kurdistan. Regimul lui Bachar al-Assad a pierdut de mult controlul asupra Kurdistanului sirian. Din 2012, în nordul Irakului au loc lupte violente între kurzi şi jihadişti.

Luptătoarele kurde bagă în sperieţi jihadiştii Califatului care se tem mai mult de ideea de a fi dezonoraţi prin uciderea lor de către aceste femei dârze care luptă pentru libertate. Au şi de ce!

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *