Italia ameninţată de către ISIS

Italia ameninţată de către ISIS

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Califatul a ajuns şi mai apropape de frontierele Europei şi ameninţă direct Italia. Ministrul apărării din această ţară, Roberta Pinotti a declarat că este gata să mobilizeze imediat 5.000 de soldaţi pentru a putea să intervină în haosul din Libia împotriva jihadiştilor.

Italia, care se găseşte la numai 350 km de Libia, este gata să ia iniţiativa şi să conducă coaliţia internaţională împotriva jihadiştilor libieni, asemeni Franţei. Libia a fost o veche colonie italiană care acum se află în stare de revoltă împotriva Romei.

Italia ameninţată de către ISISRiscul de a vedea un califat islamic la porţile Romei este imens! Italienii se simt ameninţaţi şi au şi de ce, după grozăviile cumplite pe care le-au arătat lumii jihadiştii din Statul Islamic.

Un lucru este însă clar: între Libia şi Italia există un flux continuu de refugiaţi care, ajunşi pe continent, pot să se întoarcă rapid împotriva celor care îi primesc.

Contextul este extrem de tensionat, în special după ce 21 de civili egipteni au fost executaţi public prin decapitare de către jihadişti pe o plajă a Mării Mediterane. Ambasada italiană de la Tripoli şi-a întrerupt activitatea, la fel ca şi alte ţări care îşi evacuează personalul diplomatic. Toate companiile aeriene străine şi-au suspendat zborurile către şi din Libia.

Italia pare pregătită pentru ceea ce consideră a fi un “risc iminent”, în timp ce forţele aeriene egiptene au bombardat ţinte jihadiste din Libia în semn de răzbunare pentru decapitarea civililor egipteni.

Fanaticii jihadişti din Libia au ameninţat că vor trage cu rachete. “Sosim”! declară ei.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *