Geopolitica

Extremiştii au intrat în anticul Palmyra

0 14
5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Extremiștii din ISIS au preluat recent controlul aproape complet al orașului sirian antic Palmyra, care conform Bibliei ar fi fost construit de regele Solomon. Oraşul a fost menţionat pentru prima oară în sursele greco-romane în anul 41 î.e.n., când trupele lui Marc Antoniu l-au atacat ca să-l jefuiască.

Extremiştii au intrat în anticul Palmyra (2)

Liniile de apărare guvernamentale s-au prăbușit miercuri seara, dar a rămas neclar cât de aproape de renumitul sit arheologic au avansat extremiştii. Un lucru este sigur: televiziunea de stat siriană a recunoscut că forțele pro-guvernamentale s-au retras din Palmyra.

Din păcate pentru patrimoniul omenirii, căderea orașului antic în mâinile grupului ISIS este o înfrângere uimitoare pentru forțele președintelui Bashar Assad.

Extremiştii au intrat în anticul Palmyra (1)

Dde zile întregi militanții ISIS au lansat ofensiva împotriva Palmyrei, situată în centrul Siriei. De asemenea, este o pierdere enormă pentru guvern, nu numai din cauza importanței sale culturale, ci pentru că ar deschide calea pentru extremiști pentru a avansa spre zonele cheie deținute de stat, inclusiv Homs și Damasc.

Extremiştii au intrat în anticul Palmyra (3)

Comunitatea internaţională şi UNESCO se arată profund îngrijorate de această înaintare a extremiştilor dar mai ales de răul pe care l-ar putea provoca oraşului antic fabulos Palmyra, o minune inestimabilă a Antichităţii.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!