ISIS masacrează civilii din Palmyra şi ruinele oraşului antic sunt la discreţia sa

ISIS masacrează civilii din Palmyra şi ruinele oraşului antic sunt la discreţia sa

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Palmyra  SyriaUn fum gros şi mare se ridică peste oraşul Palmyra din Siria acolo unde luptătorii Statului Islamic fac prăpăd şi masacrează populaţia civilă fără apărare. Au asasinat un trib rebel, peste 800 de persoane şi au acces neîngrădit la ruinele antice magnifice şi faimoase în întreaga lume pentru care omenirea se teme să nu aibă soarta altora. Practic, jihadiştii nu se confruntă cu nicio opoziție!

Imaginile oribile luate azi din Palmyra şochează lumea: ele arată trupuri decapitate înconjurate de bălţi de sânge, victime ale Statului Islamic.
Acesta deţine în prezent peste jumătate din suprafața Siriei iar forţele loiale lui Bashar al-Assad au fugit din calea acestor luptători teribili de cruzi. Militanții se apropie de cetățile Homs și Damasc și probabil vor rupe liniile de alimentare la Deir Ezzor, în est, acolo unde se dau lupte grele cu ISIS şi unde represiunea este copleșitoare.
Activiștii locali au declarat că ISIS a impus o stare de asediu si că aceasta a fost zdrobitoare pentru resturile de forțele ale lui Assad.
palmyra1Acum, ISIS controlează o mare parte din alimentarea cu energie electrică a Siriei, marea majoritate a provinciei Raqqa, capitala de facto şi Deir Ezzor, părți ale Hassakeh și Aleppo, cea mai mare parte a deșertului sirian, precum și părți din Homs și tabăra de refugiați Yarmouk din sudul Damascului.
ISIS consideră păstrarea ruinelor antice ale Palmyrei, frumoase şi foarte bine conservate până acum drept o formă de idolatrie. De altfel, organizaţia a distrus fără probleme temple și artefacte istorice, precum și siturile asiriene antice din Ninive, în Irak, după cucerirea provincie într-o ofensivă fulger anul trecut. Este de aşteptat, din păcate, ca şi ruinele Palmyrei să se confrunte cu o soartă similară, pentru că ISIS face asta deliberat şi ca motiv de propagandă.
Importanța strategică a Palmyrei deschide prin căderea sa în mâinile teroriştilor cale liberă spre Damasc, deşi locuitorii Palmyrei s-au așteptat ca forțele lui Assad să reziste asediului pentru mai mult timp. Au dat însă bir cu fugiţii şi în prezent se încearcă să închege o formă de rezistenţă mai fermă, undeva departe.

Palmyra este al doilea oraș care este confiscat de ISIS, după ce forțele de securitate irakiene din Ramadi, capitala provinciei Anbar, au procedat identic cu cele siriene în faţa asalturilor date de jihadişti.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *