Luptătoarele din Armata Roşie

Luptătoarele din Armata Roşie

5.00 avg. rating (99% score) - 5 votes

În timpul ocupaţiei trupelor Axei a teritoriului URSS, cetăţenele sovietice au fost folosite în toate specialităţile de luptă corp la corp, inclusiv în modul de atacare al blindatelor şi în rolul de lunetişti, cea mai redutabilă fiind considerată Milla Mihailovna Pavicenko. Ea s-a remarcat în timpul asediului Sevastopolului. A doborât 309 soldaţi germane şi 46 de trăgători lunetişti germane, folosind o armă Mosin-Nagent.

În cartea sa, Femeile în Rusia sovietică 1945-1975, Evelyne Enderlein scrie că în Komsomol au fost antrenate peste 200.000 de tinere la tir cu puşca şi pistol mitralieră şi că iniţial au fost selecţionate 1.300 pentru cursurile de trăgătoare de elită. După rapoartele Armatei Roşii, ele au ucis 11.800 de soldaţi germani.

Luptătoarele din Armata Roşie

Sovieticii au format, de asemenea, anumite escadrile de vânătoare şi de bombardament în totalitate feminine, care au fost angajate între altele pe frontul de la Stalingrad ca regimentul de vânătoare 586, cu eroina sa “Trandafirul din Stalingrad”, Lily Litvak, care a zburat pe un Yak-1. Ea a doborât 11 avioane germane înainte de a fi ucisă în vara anului 1943.

Regimentul de bombardament 587 era de asemenea în totalitate feminin şi zbura pe bimotoare Pe-2.

Femeile din Regimentul de bombardament de noapte 588, specializat în hărţuirea de noapte, zburau pe anticele biplane Po-2. Femeile care luptau în acest regiment de temut au fost poreclite de germani “vrăjitoarele nopţii”. Aici lupta o fată foarte frumoasă, erou al Uniunii Sovietice, Natalia Meklin, care a efectuat 980 de misiuni, iar Irina Fedorovna Sebrova 1.008.

În zonele ocupate, multe femei erau angajate în lupta de rezistenţă şi de diversiune. Printre ele, era o anume “Tania”, decorată postum cu titlul de erou al Uniunii Sovietice. Se pare că ar fi fost prinsă de germani şi a fost spânzurată.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *