Luptătoarele helvete

Luptătoarele helvete

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Femeile helvete erau adevărate războinice, comparativ cu faimoasele amazoane, eroine mitice. În mai multe circumstanţe, ele au făcut dovada curajului lor înnăscut şi a unui patriotism nobil, care a stârnit admiraţia inamicilor lor. De altfel, la gali exista chiar un tribunal de femei care avea drept misiune de a decide pacea sau războiul.

În anul 61 î.e.n., helveţii au făcut o invazie în Galia, dar au fost respinşi de către romani. Numai că atunci când aceştia din urmă au vrut să ia ofensiva, au fost întâmpinaţi cu cea mai mare vigoare de flancul de rezervă a armatei helvete.

Luptătoarele helvete

Lupta s-a încleştat serios şi s-a prelungit până ce helveţii, respinşi pentru a doua oară, au fost obligaţi de a se retrage. Cezar a fost uimit de vitejia acestora. În jurul taberei barbarilor, lupta a continuat cu furie. Şi nu numai bărbaţii erau cei care se împotriveau romanilor, ci şi femeile şi copiii, de pe înălţimea căruţelor, de pe roţi, de acolo de unde puteau, pentru a-i opri pe duşmanii lor. În fine, incinta căruţelor, care le proteja tabăra, a fost forţată şi romanii au făcut un adevărat carnagiu.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.