Oleocanthal distruge celulele canceroase în 30 de minute!

Oleocanthal distruge celulele canceroase în 30 de minute!

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Oleocanthal, un antioxidant conținut în uleiul de măsline, distruge celulele canceroase într-un timp foarte scurt. Este ceea ce susţine o echipă americană de la Universitatea Rutgers și Hunter College de la Universitatea din New York. Oamenii de ştiinţă au făcut un progres notabil în înțelegerea mecanismului care face acest miracol posibil.

OleocanthalDe mai multe decenii suntem interesați de rolul dietei mediteraneene în prevenirea anumitor boli, cum ar fi bolile cardiovasculare si unele forme de cancer. Progresele înregistrate în domeniul nutriției, bioştiinţei şi biochimiei au arătat că anumite componente alimentare au proprietăţi care favorizează sănătatea şi prevenirea bolilor. Produsele alimentare nu reprezintă aşadar un simplu element culinar, ci, de asemenea, un mijloc eficace să amelioreze sănătatea.

Un compus din ulei de măsline ucide celulele canceroase în mai puțin de o oră! Datele acumulate sugerează că uleiul de măsline, în special, ar fi benefic pentru sănătate: reducerea factorilor de risc pentru coronaropatie, prevenirea mai multor tipuri de cancer, modificarea răspunsurilor imunitare, reducerea markerilor de inflamație și reducerea deficitelor cognitive legate de vârstă.

Oleocanthal, compus antioxidant care se găseşte în uleiul de măsline extra virgin, joacă acest rol medicinal. Compusul este prezent numai dacă uleiul a fost obținut prin extracție la rece (sub 27 ° C) și oferă o senzație înțepătoare în spatele gâtului. Acesta a fost recent sintetizat și s-a constatat că posedă aceleași proprietăți farmacologice ca ibuprofen, anti-inflamator.

După ce a studiat efectele sale asupra celulelor canceroase (de prostată, de sân şi pancreas) și necanceroase, in vitro, cercetătorii nu numai că au observat faptul căca celulele canceroase mor, dar mai presus de toate într-un timp record. În general, celulele mor în 16 până la 24 de ore în timp ce în prezența compusului oleocanthal, celulele bolnave mor doar într-o oră. Unele celule canceroase au murit chiar în 30 de minute! Cum este posibil?

Cercetătorii susţin ipoteza că substanţa oleocanthal pătrunde în celulele canceroase și distruge lizozomii, un fel de pungi mici interioare care acumulează deșeuri celulare. Lizozomi sunt mai mari în celulele canceroase decât în celulele normale, dar sunt, de asemenea, mult mai fragile. Oleocanthal deteriorează vizibil membrana acestor “pungi” prin inhibarea unei enzime. Acest lucru are loc atunci când funcţiile celulare încep să eșueze și celula bolnavă moare în cele din urmă. Celulele sănătoase, însă, rămân intacte. Misiune îndeplinită!

Dacă eficacitatea oleocanthalului era deja cunoscută oamenilor de știință, înțelegerea funcționării sale reprezintă acum cel mai mare progres. Într-adevăr, capacitatea sa de a fixa stabilitatea membranei lizozomale reprezintă o nouă abordare importantă în modul de a trata cancerul, ceea ce ar duce la moartea celulelor canceroase fără să atace celulele sănătoase.
Testele efectuate pe şoareci au pus în evidență eficiența eficacitatea remarcabilă a oleocanthalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *