Războiul Castellammarese

Războiul Castellammarese

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Războiul Castellammarese este numele dat luptei între două clanuri ale Cosa Nostra instalate la New York dominând crima din această super metropolă americană, în 1930-1931. Din acest război a rezultat o transformare a peisajului criminal nord-american, ordinea mafioților sicilieni tradiționaliști fiind înlocuită printr-o nouă generație care va crea Sindicatul crimei.

Războiul Castellammarese
Salvatore Maranzano

Unul dintre cele două clanuri era condus de Salvatore Maranzano, născut în 1868. Acest sicilian fascinat de Julius Cezar și de moravuri foarte tradiționale, a fost trimis în America în 1918 de puternicul naș din Castelammare del Golfo (în apropiere de Palermo), don Vito Cascio Ferro, al cărui proiect era de a construi un imperiu mafiot transatlantic.

Acest proiect ambițios a fost însă contracarat de urmăririle locotenentului de poliție Joseph Petrosimo care l-a forțat să părăsească teritoriul american (înainte de a fi asasinat în timpul unei anchete în Sicilia în 1909), apoi de Mussolini, care l-a închis în 1929.

Echipa lui Maranzano cuprindea transfugi sicilieni, cum ar fi Joseph Bonanno și Joseph Profaci, viitori nași ai uneia dintre cele cinci familii new-yorkeze. Clanul advers era cel al lui Joe Masseria zis The Boss, născut îm 1879, imigrat în 1930 și urmaș al familiei Morello în 1920, după o serie de asasinate.

Deschisă la persoanele care nu proveneau din Sicilia, echipa sa includea nume devenite apoi celebre cum ar fi Al Capone, Lucky Luciano, Albert Anastasia, Vito Genovere, Willie Moretti, Joe Adonis și Frank Costello.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *