A supravieţuit marea ducesă Anastasia?

A supravieţuit marea ducesă Anastasia?

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

În 1984, presa anunţa moartea unei americance, doamna Andersson. Din 1920, această femeie suscitase unul dintre marile mistere ale istoriei. Ea era într-adevăr marea ducesă Anastasia, fiica ţarului Nicolae al II lea, singura supravieţuitoare a masacrului de la Ekaterinburg?

Familia imperială rusă în 1914. De la stânga la dreapta: Marea Ducesă Olga Nikolaevna, Marea Ducesă Maria, Ţarul Nicolae al II-lea, Ţarina Alexandra, Marea Ducesă Anastasia,Ţareviciul Alexei, Marea Ducesă Tatiana. Autor Boissannas et Eggler, St. Petersburg, Nevsky 24.Conform versiunii oficiale, Nicolae al II lea, soţia sa şi cei cinci copii ai lor au fost executaţi în noaptea de 16 spre 17 iulie 1918. Corpurile lor au fost îmbibate în acid şi benzină, apoi arse. Resturile au fost aruncate într-un puţ de mină inundat. Această versiune a conţinut întotdeauna imprecizii şi povestiri contradictorii.

Urmele trecerii ţarinei şi a celor patru fiice ale sale au fost găsite la Perm, în august şi septembrie 1918, conform lui Kirsta, şeful contra-spionajului ţarist. Se zice că una dintre fiice, Anastasia, fusese salvată din masacru de un soldat. Necunoscuta a devenit doamna Ceaikowski, care a părăsit Germania în 1929 şi s-a stabilit în SUA, unde a luat numele de doamna Andersson.

Polemica asupra identităţii acestei femei a continuat până la moartea sa. Totuşi, în 1928, un detectiv a găsit urmele unei anume Franziska Schanzkowski, muncitoare poloneză, care a petrecut ceva timp într-un spital psihiatric.

Cele două femei au o scriitură asemănătoare şi amândouă poartă o cicatrice pe mâna stângă, detaliu relevat de mama lui Franziska. În ciuda faptelor, doamna Andersson a refuzat să admită evidenţa, la fel ca şi partizanii ei.

În 1993, s-a efectuat însă un test ADN care a demonstrat că această doamnă Andersson nu putea în niciun caz să fie Anastasia. Această analiză de ADN s-a făcut pe resturile exhumate ale familiei imperiale cât şi pe câteva fire de păr ale doamnei Andersson.

În 1970, o altă femeie a murit lăsând în urma sa un manuscris care nu trebuia deschis decât după 10 ani. În acest document, publicat în 1982, ea afirmă că este marea ducesă Maria, sora Anastasiei. Încă o dată, doar analiza de ADN a putut dezvălui adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *