Mişcări suspecte de bombardiere nucleare pe un aerodrom din Rusia

Mişcări suspecte de bombardiere nucleare pe un aerodrom din Rusia

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Conform unor informaţii date recent publicităţii de Turner Radio Network, Rusia a adus 30 de bombardiere nucleare într-un aerodrom din apropierea instalaţiilor naţionale de stocare a armelor nucleare de la Borisoglebsk şi sateliţii americani au văzut „numeroase transferuri de instalaţie de stocare către avion”.

Specialiştii sunt neliniştiţi şi văd în asta un semnal dat de Rusia că ar vrea să atace nuclear. Un război nuclear ar fi pur şi simplu catastrofal pentru omenire!

Sateliţii americani au luat fotografii ale acestui aerodrom la 4 martie, iar atunci se aflau numai două bombardiere staţionate, în timp ce în prezent se găsesc 30, încărcate şi gata de a lovi. De ce se pregăteşte Rusia?

Mişcări suspecte de bombardiere nucleare pe un aerodrom din Rusia 2

În 1991, în momentul destrămării U.R.S.S.-ului, Ucraina avea pe teritoriul său o treime din cel mai important stoc de arme nucleare strategice din lume, depăşind China, Marea Britanie şi Franţa.

După ani de negocieri dure cu Rusia, în sfârşit, în decembrie 1994 s-a încheiat un acord cu aceasta la Budapesta, S.U.A. şi Marea Britanie care prevedea ca „toate cele trei ţări să fie garante ale integrităţii teritoriale ale fostei republici sovietice, în schimbul renunţării acesteia la arma nucleară”.

Dar Ucraina a expediat în Rusia tot armamentul nuclear pe care îl avea atunci în dotare? Specialiştii se îndoiesc serios, în special după ce fostul prim ministru al acestei ţări, Iulia Timoşenko, într-un accent de furie după invadarea Crimeei de către trupe ruseşti, a ameninţat Rusia chiar cu un atac nuclear.

Mişcări suspecte de bombardiere nucleare pe un aerodrom din Rusia 3
Yulia Tymoshenko

În 1996, ultimele arme nucleare ucrainene au părăsit teritoriul ţării vecine în direcţia Rusiei pentru a fi distruse. Oare toate au fost expediate? Ucraina reprezintă cu adevărat un pericol pentru Rusia din acest punct de vedere? A avut loc întreaga denuclearizare a Ucrainei? Sau ţinta este altcineva?

Marian Deaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *