Ruinele anticului oraş Nimrud distruse cu buldozerele

Ruinele anticului oraş Nimrud distruse cu buldozerele

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Ruinele anticului oraş Nimrud distrus cu buldozerele (1)Jihadiştii din gruparea ISIS continuă să distrugă pentru vecie patrimoniul inestimabil al omenirii care se află în Irak, alarmează ministerul turismului din această ţară atât de încercată în aceste momente. Acum, a căzut pradă furiei lor anticul oraş istoric Nimrud, pe care îl demolează cu buldozerele!

Construcţiile asiriene erau faimoase în întreaga lume pentru splendoarea şi eleganţa lor. Dar o nemaipomenită barbarie tinde să reducă la tăcere aceste măruturii de cel mai mare interes pentru umanitate, care au supravieţuit în mod miraculos peste milenii.

Ruinele anticului oraş Nimrud distrus cu buldozerele (2)Jihadiştii au ars la Mossul 8.000 de cărţi rare, au distrus relicve arheologice inestimabile şi nu se opresc din devastarea sistematică a patrimoniului cultural al Terrei, dar în special cel care se găseşte în Irak.

La 5 martie a.c., ei au trecut la intrarea cu buldozerele în ruinele aflate pe situl arheologic de la Nimrud, una din marile capitale neo-asiriene, construită pe o faleză, la vest de fluviul Tigru şi la 35 de kilometri de Ninive. Vechiul oraş se întindea pe aproximativ 360 de hectare.

Nu se cunoaşte încă amploarea dezastrului! Pentru organizaţia teroristă, statuile şi mormintele ar „favoriza idolatria” şi în consecinţă, trebuie distruse.

Un lider jihadist, Murgan Salem al-Gohary a declarat că ar vrea să se distrugă chiar piramidele de pe platoul Gizeh din Egipt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *