Sindromul Asperger

Sindromul Asperger

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Sindromul Asperger (1)
Mark Zuckerberg

Pacienţii care suferă de sindromul Asperger sunt uimitori prin cunoștințele lor generale și interesul pe care îl manifestă într-o anumită zonă excelează.

Sindromul Asperger (2)
Steven Spielberg

S.A. nu este o boală mintală de origine psihologică: este vorba de o tulburare neurologică de origine genetică.
Principalele perturbări ale persoanelor afectate de ea se observă în tulburarea vieţii sociale, înțelegerii și comunicării. Aceste tulburări sunt rezultatul unei anomalii de funcţionare a centrilor cerebrali a căror funcție este de a aduna informații din mediu, de a decoda și de a răspunde în mod corespunzător.

Sensul cuvintelor, înțelegerea și comunicarea sunt afectate. Subiectul nu este în măsură să decodeze mesajele care-i sosesc (pare copleșit de “cacofonia” mediului), sau pentru a trimite în mod clar propriile mesaje  celor din jurul lui.

Se dispersează în spațiu, se schimbă în timp, depăşit de schimbări, iar comunicarea stângace și ezitantă se pierde de cele mai multe ori în încercări eșuate.
Pentru a fi mai puțin dispersat, se concentrează asupra detaliilor; pentru a fi mai puțin defazat, găsește plăcere în rutină; eșecurile de comunicare cu alții l-au dus la o concentrare exclusivă asupra lui însuşi, fără a-l satisface însă.
Dar aceste reacţii pot fi mai mult sau mai puțin severe, în funcție de persoană!

Printre aceste persoane atinse de sindromul Asperger se numără destule celebrităţi. Iată câteva dintre ele: George Lucas, Woody Allen, Michelangelo, Daryl Hannah, Susanne Boyle, Ladyhawke, Dan Aykroyd, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Marie Curie, Albert Einstein, Alexander Graham Bell, Thomas Edison, Vincent Van Gogh, Andy Warhol, Virginia Woolf, Mark Twain, Bobby Fisher, Bob Dylan, Wolfgang Amadeus Mozart, Isaac Newton, Michael Jackson, Steven Spielberg, Keanu Reeves, Leonardo da Vinci, Stanley Kubrick, Henri Ford, Ludwig Van Beethoven, Jan Sebastian Bach etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *