Istorie

Tullus Hostilius a fost al treilea rege legendar al Romei

0 455
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
sursa Wikipedia

sursa Wikipedia

Tullus Hostilius a fost al treilea rege legendar al Romei (i-a precedat lui Ancus Marcius).

Mult mai războinic decât Romulus (unul dintre fondatorii Romei), Tullus, de origine romană, era fiul cel mai mare al lui Hostilius, erou roman din primului război împotriva sabinilor (din grupa osco-ombriană, stabiliţi în Italia centrală, la nord-est de Roma (în epoca arhaică). El i-a suscedat lui Sabin Numa.

Domnia sa a fost marcată de lupta Romei împotriva oraşului fortificat din Latium, Alba Longa (situat la 20 de km sud-est de Roma), metropola sa, care a devenit în cele din urmă vasala lui. La sfârșitul domniei lui Tullus, oraşul rebel Alba a fost distrus, iar locuitorii ei deportați la Roma.

Dar acest rege războinic i-a învins, de asemenea, pe cei din Veius și colonia etruscă Fidenae și a extins orașul prin încorporarea muntelui Caelius (una dintre cel şapte coline ale Romei).

Tullus s-a certat cu zeii ca urmare a unei inexactităţi în ritualul sacrificiului, ceea ce l-a determinat pe Jupiter să arunce fulgere peste palatul lui.
La moartea sa, potrivit tradiţiei, a fost numit un rege interimar și poporul l-a ales ca suveran pe Ancus Marcius (640 e.n.), fiul cel mic al regelui din Numa, Pompilius.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un comentariu

Urmăriţi-ne pe Facebook!

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Urmariți-ne pe Pinterest!

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!